Taxi Pécs árak

Mennyibe kerül a taxi?

Figyelem!
A Zöld TAXI szolgáltatói partnerei egyes helyszínekre nem, vagy csak egyedi felárral tudnak kiállást biztosítani, kérem a taxi vagy privát reptéri transzfer szolgáltatás rendelésekor ezt vegyék figyelembe és érdeklődjenek a részletekről.
 
Az aktuális és kategorikus taxi árak előre egyeztetése ajánlott, mivel a Zöld TAXI árai térségenként eltérhetnek. 
A telefonon leadott hang alapú rendelések minőségbiztosítási és reklamációkezelési célból rögzítettek, valamint autóinkban hang és videó rögzítésére alkalmas készülékek lehetnek.
A taxiba való beszállással és az utazás megkezdésével Ön által ismertnek és elfogadottnak tekintjük az utazás feltételeit.

Pécsi járás:
Abaliget, Aranyosgadány, Áta, Bakonya, Berkesd, Birján, Bogád, Bosta, Cserkút, Egerág, Ellend, Görcsöny, Gyód, Hosszúhetény, Husztót, Keszü, Kisherend, Kovácsszénája, Kozármisleny, Kökény, Kővágószőlős, Kővágótöttös, Lothárd, Magyarsarlós, Nagykozár, Ócsárd, Orfű, Pécs, Pécsudvard, Pellérd, Pereked, Pogány, Regenye, Romonya, Szalánta, Szemely, Szilágy, Szilvás, Szőke, Szőkéd

A pécsi taxizásról és a taxi áráról általánosságban azt tudom mondani, hogy a városban számos taxitársaság működik, amelyek közül a legismertebb talán a Pannon Taxi. A taxik árai általában megegyeznek a hazai árakkal, azaz a viteldíj függ a megtett távolságtól és az időtartamtól. A taxik árai azonban eltérhetnek a városban, attól függően, hogy melyik taxitársaságot választjuk. Ha csak a szomszédos településekre mennénk taxival, például Komlóba, Mohácsra vagy Szekszárdra, akkor az árak változhatnak a távolság és az időtartam függvényében. Az árakat az adott taxitársaság határozza meg, így érdemes előre érdeklődni a viteldíjakról. A taxik árai általában magasabbak, ha éjszaka vagy hétvégén utazunk, illetve ha nagyobb távolságra megyünk.

Pécs taxi árak ismertetője

Pécs egy gyönyörű és élénk város, ahol sokan utaznak taxival. A taxi árak Pécsen függenek a távolságtól, az időtartamtól, a szolgáltatás típusától és a fizetési módtól. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan számítható ki a taxi ár Pécsen, és milyen fizetési lehetőségek vannak.

A taxi ár kiszámítása Pécsen

A taxi ár kiszámítása Pécsen három tényezőből áll: az alapdíjból, a kilométerdíjból és a várakozási díjból. Az alapdíj az a díj, amit a taxióra indulásakor felszámít. A kilométerdíj az a díj, amit a megtett távolság után számolnak fel. A várakozási díj az a díj, amit a taxióra akkor számol, ha a taxi áll vagy lassan halad. A taxi ár kiszámítása Pécsen a következő képlettel történik:

Taxi ár = alapdíj + (kilométerdíj x megtett távolság) + (várakozási díj x várakozási idő)

A taxi árak Pécsen különböző tarifák szerint változnak. A tarifák a szolgáltatás típusától függnek. A leggyakoribb tarifák a következők:

  • Lakossági városon belül és vidék: ez a tarifa a legtöbb magánszemélyes utazásra vonatkozik, aki a városban vagy a környező településeken utazik taxival. A tarifa általában alacsonyabb, mint a többi tarifa, de magasabb, mint a kedvezményes tarifa.
  • Pécs területén kombi, és különleges szolgáltatás: ez a tarifa azokra az utazásokra vonatkozik, amikor a utas nagyobb vagy különleges csomagot, például biciklit, babakocsit, kerekesszéket vagy háziállatot visz magával. A tarifa magasabb, mint a lakossági tarifa, mert a taxi nagyobb vagy speciális járművet használ.
  • Kedvezményes – szerződéses és csekkes partnerek részére: ez a tarifa azokra az utazásokra vonatkozik, amikor a utas egy céggel vagy egy vállalattal rendelkezik, amely szerződést kötött a taxi szolgáltatóval. A tarifa alacsonyabb, mint a lakossági tarifa, mert a utas rendszeresen vagy nagy mennyiségben utazik taxival, és a fizetés utólagosan történik.

Például, ha egy lakossági utas 5 km-t utazik taxival Pécsen, és a várakozási idő 10 perc, akkor a taxi ára a következőképpen számítható ki:

Taxi ár = alapdíj + (kilométerdíj x 5 km) + (várakozási díj x 10 perc)

A taxi árak Pécsen változhatnak a forgalom, az útviszonyok, az időjárás és más tényezők miatt. Ezért a taxi ár csak egy becslés, és nem a végleges díj. A végleges díjat a taxióra mutatja meg az utazás végén.

A fizetési lehetőségek Pécsen

A taxi fizetés Pécsen többféleképpen lehetséges. A leggyakoribb fizetési mód a készpénz, amit a sofőrnek kell átadni az utazás végén. A készpénzes fizetés előnye, hogy gyors és egyszerű, hátránya, hogy pontos összeget kell adni, vagy visszajárót kell kérni.

Egy másik fizetési mód a bankkártya, amit a taxi fedélzetén lévő terminálon lehet használni. A bankkártyás fizetés előnye, hogy nem kell készpénzzel rendelkezni, hátránya, hogy a terminál nem mindig működik, vagy díjat számíthat fel.

Egy harmadik fizetési mód a mobilfizetés, amit egy okostelefonon lévő applikációval lehet elvégezni. A mobilfizetés előnye, hogy nem kell semmilyen eszközt használni, csak a telefont, hátránya, hogy a mobilfizetéshez regisztrálni kell, és internetkapcsolatra van szükség.

Egy negyedik fizetési mód az utólagos utalás, amit a szerződéses és csekkes partnerek használhatnak. Az utólagos utalás előnye, hogy nem kell az utazás után fizetni, hanem a hónap végén egy összegben, hátránya, hogy a utaláshoz számlát kell kérni, és a fizetési határidőt be kell tartani.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megérteni, hogyan számítható ki a taxi ár Pécsen, és milyen fizetési lehetőségek vannak. Ha taxit szeretne rendelni Pécsen, akkor válasszon egy megbízható és minőségi szolgáltatót, aki megfelel az igényeinek és a költségvetésének. Jó utazást kívánunk Pécsen!

Tartalomjegyzék

Scroll to Top